zaterdag 4 februari 2012

SolidariteitWat? 25 euro voor één vierkante meter? Dat is echt wel veel voor zo'n kleine oppervlakte.

Als dit jouw reactie is bij het zien van het inschrijvingsformulier, dan willen we je nu alvast geruststellen. Als organisatie beogen wij namelijk geen commerciële doeleinden en zullen wij na aftrek van alle kosten (huur pand, verzekering, etc.), het restant van het deelname geld schenken aan een nog nader te bepalen goed doel. Met het bedrag van 25 euro willen we zeker zijn dat we er zelf niet op moeten toeleggen en we verwachten dat we een mooi bedrag zullen kunnen schenken aan een goed doel. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om je in te zetten voor een goed doel...

Hierover zijn we graag transparant en duidelijk en omdat we geen goed doel door jullie strot willen rammen, mogen jullie hiervoor zelf suggesties doen. Uit alle gesuggereerde goede doelen, zullen wij er een vijftal selecteren waar dan later op gestemd kan worden.
Het zou leuk zijn mocht het goede doel gerelateerd zijn aan iets creatief en ondernemends omdat dat ook is wat we beogen met één vierkante meter.
Je kan je suggesties achterlaten in een blog comment of sturen naar éénvierkantemeter@gmail.com

We hopen zo dat we op deze manier ook anderen een beetje kansen kunnen geven...

6 opmerkingen:

 1. makes sense and it's not expensive at all. I've paid more for larger tables but on markets without the innovative, original spirit 1m2 has...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie initiatief is super! Het is een eerlijke manier van je werk te tonen, iedereen gelijk voor de wet! En het vergt creativiteit om die vierkante meter zo interessant mogelijk op te vullen! Als het wat dichter bij huis was zou ik het wel weten...!!!
  En om er een goed doel bij te betrekken toont nog maar eens hoe eerlijk het initiatief is! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Mitsy,

  Ik had al langer de uitnodiging ontvangen om te LIKEN op Facebook, maar had nog geen tijd. Bij deze dus geliked :)
  Vraagje... hoeveel kledij denk je dat ik kwijt kan op 1 vierkante meter??? Die vraag blijft maar rondspoken in mijn klein maar fijn creatief brein, LOL
  Ik vind het een super tof initiatief en ik wil er zelfs mijn winkelpand voor open stellen! (is nog geen winkel nu).
  Maar is het niet zo dat mensen met sieraden en andere kleine dingetjes een HUGE voorsprong hebben op de mensen met bvb kleding? Of moet ik niet zo beperkt denken en is die vierkante meter eerder symbolisch? Want in dat geval doe ik graag mee!
  Ps, mijn pand is in Houthalen op de Grote Baan, moest je interesse hebben, ik stel het GRATIS ter beschikking en per deelnemer (of verkocht artikel ofzo) schenken we een koffie aan een dakloze ofzo.
  Laat me horen wat je denkt! Groetjes, Gré (grecha-Etsy)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeiemorgen!
  Wij hebben hier ons eigen dorp een goed doel, daar gaan onze overschotten naar.
  Het is het opvangcentrum voor asielzoekers in Heusden, De Bark.
  De mensen van het Rode Kruis willen graag (en wijzelf uiteraard ook) dat we daar workshops geven aan de mama's, want die hebben wat leegtes op te vullen door de dag.
  Er is helemaal geen budget voor & we zijn ons best aan het doen om hiervoor een subsidie in de wacht te slepen.
  Wij willen de workshops wel gratis gaan geven maar materialen kosten ook geld hé...
  We zien er in elk geval al erg naar uit, ook naar de wisselwerking... wie weet zit er wel een mama tussen die in haar thuisland ook al potten bakte of auto'tjes maakte van een blikje cola.
  Grtz! Nele (localoca)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super intitiatief. Creativiteit met een hart.

  Yolanda van TY

  http://www.tyjewel.etsy.com

  BeantwoordenVerwijderen