zondag 8 november 2015

Handmade Wooden Gifts


Als kind op de lagere school is Kristiaan in aanraking gekomen met houtbewerking/houtsnijden.Hij vond het onmiddellijk een geweldige bezigheid en door de jaren heen is dat uitgegroeid tot een passie voor hout en alle mogelijke manieren om het te bewerken. Zelf iets creëren heeft hem altijd een enorme voeldoening gegeven en het tijdrovende proces is een aangename afwisseling van de dagelijkse verplichtingen. 
Hij verteld: "Hout is ook een heel tof materiaal om mee te werken, je kan er ongelofelijk veel mee doen en het unieke karakter van ieder stuk hout zorgt er voor dat het eindresultaat ook voor de bewerker altijd een beetje een verrassing is. Een werkstuk langzaam vorm zien krijgen en het hout als het ware tot leven zien komen als het glad geschuurd is en je het begint in te oliën, dat blijft toch nog steeds speciaal. Aanvankelijk deed ik het gewoon voor mijzelf maar zoals dat dan gaat komt er af en toe iets bij familie of vrienden terecht en voor je het goed en wel beseft, ben je op een gegeven moment kerstbestellingen aan het maken.
Ondertussen mag ik al voor de derde maal te gast zijn op 1m², toch wel het creatiefste evenement waar ik al gestaan heb, en zoals iedere keer kijk ik er weer enorm naar uit! :) Op de m² van Handmade wooden gifts zullen o.a. doosjes, pennen, boekjes, juwelenstaanders, oorbellen, ... te vinden zijn. Uiteraard allemaal handgemaakt en van hout. Misschien kom je het perfecte kerstcadeau wel tegen ;) "
Geen opmerkingen:

Een reactie posten