donderdag 19 november 2015

Yué Design


Vanuit een passie voor oude Chinese textiel ontdekte Ilse tijdens haar eerste adoptiereis rijkelijk versierde babymutsen op de plaatselijke antiekmarkt. De mutsen waren niet alleen prachtig, maar hadden bovendien ook een mooie betekenis. Ze werden namelijk door de grootmoeder van moeders zijde aan de baby geschonken om hem/haar zo te beschermen tegen boze geesten. De dierenmotieven moesten de boze geesten misleiden en de gebruikte symbolen verwezen vaak naar een lang en gelukkig leven, rijkdom of het bekomen van een hoge positie aan het hof (voor de jongens).

Dit was de inspiratiebron om zelf een collectie te ontwerpen, gebaseerd op deze mutsen maar in een modern tintje gegoten. De vorm is meer gestileerd en het draagcomfort is groter door de fleece binnenin, waardoor de muts niet prikt. Voor de buitenkant worden er steeds hoogwaardige stoffen gekozen, bestaande uit zowel westerse stoffen als Chinese duanzijde.

Een Yuè muts is een ideaal geboortecadeau voor mensen die aandacht hebben voor symboliek en kwalitatieve producten. Deze muts wordt niet alleen gedragen, maar wordt ook bewaard omdat er zo'n waardevolle boodschap achter zit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten