dinsdag 10 november 2015

The Mabinti CentreThe Mabinti Centre is ons goede doel, we houden een tombola aan de inkom (je maakt kans op 1 van 10 bonnen van 10 euro te besteden bij de deelnemers aan 1m² op de dag zelf) en zij hebben 1m² waar zij handgemaakte items verkopen.

Mabinti werd opgericht door Katia Geurts, een Meetjeslandse creatieve dame die met haar gezin in Tanzania woont.

Vrouwen die sociaal geïsoleerd geraken ten gevolge van de vreselijke aandoening Fistula
worden, na hun operatie, door Mabinti in het training center opgevangen.
Doel daarbij is hen enerzijds via intensieve opleidingen in creatieve vaardigheden zoals naaien, haken, zeefdrukken, juwelen maken, een toekomst te bieden. Anderzijds wordt ook aandacht geschonken aan sociale en economische vaardigheden.
Na het opleidingsprogramma kunnen deze vrouwen opnieuw de wereld in om een eigen kleine business op te starten. Het feit dat ze hiermee weer iets kunnen betekenen in de gemeenschap is niet alleen belangrijk voor hun zelfvertrouwen, ook voor hun herintegratie en onafhankelijkheid is dit van onschatbare waarde. Vele vrouwen boekten hiermee reeds succes in hun dorp na hun terugkeer.

Naast het training center heeft Mabinti ook een kleinschalig productie centrum waar tal van zaken zoals tassen, juwelen, tafelkleden, kussens, te koop aangeboden worden.
De producten worden uiteraard allemaal door vrouwen gemaakt die door Mabinti opgevangen en gevormd werden.
De opbrengsten van de winkel worden gebruikt voor de opeenvolgende trainingsprogramma’s.
Daarnaast is Mabinti afhankelijk van sponsoring via NGO’s en privé-initiatieven.
Elk jaar opnieuw worden nieuwe trainingsmodules opgestart voor tientallen vrouwen.
Materialen (naaimachines, scharen, garen, stof, zeefdruk, verf,..), infrastructuur, trainers enz kosten daarbij veel geld.

Een initiatief als dit door en voor vrouwen verdient zeker extra aandacht en steun. Met dit goede doel steunen we creatieve ondernemers; zowel Katia Geurts geboren en getogen in Meetjesland, als de vrouwen in Tanzania.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten