maandag 16 april 2012

Over inschrijvingen en selecties

Toen we 1m2 lanceerden kregen we erg veel reacties op ons event en waren we een beetje overdonderd door zoveel interesse. Allemaal mensen die het inschrijfformulier vroegen of meer informatie wilden. Echt leuk zoveel enthousiasme! Dank je wel!
Toen het einde van de inschrijvingsdatum naderde hadden iets meer dan de helft van deze geinteresseerden ingeschreven. Het was duidelijk dat we dus een selectie moesten maken. Geen eenvoudige opdracht en het heeft ons dan ook een hele dag gekost om door alle inschrijvingen te ploegen.
We maakten stapeltjes van de inschrijfformulieren volgens de 'discipline' van de inschrijver: juwelen, textiel, papier, workshops, vilt, illustraties, diversen,...

Vervolgens keken we op elke stapel hoe de deelnemer zijn stand ging inrichten want om op 1m2 je werk te tonen, moet je al aardig creatief uit de hoek komen. Sommigen gingen daar wel erg ver in moeten we zeggen en lieten hun boekhouder de schets voor hun vierkante meter tekenen/ beschrijven. :)
We probeerden naast een aantal vaste namen in de handmade wereld vooral ook 'nieuwe' makers een plekje te geven. Kwestie van mensen te motiveren om er helemaal voor te gaan.
En natuurlijk heeft ook de aard van het werk een invloed gehad op de selectie. Vooral in de sectie 'juwelen' was het aanbod van gegadigden voor een stand overweldigend en hebben we helaas veel mensen moeten teleurstellen.
Verder was het fotomateriaal soms echt té mager om door de selectie te geraken. Jammer, want foto's zijn het halve werk. Dus mooie, representatieve foto's zijn erg belangrijk.
Wat ons vooral opviel is dat vele inschrijvers vaak te veel willen tonen op de kleine oppervlakte. Door de veelheid aan verschillende dingen die doeners/makers kunnen of maken, wordt het al snel erg onoverzichtelijk. Dus mensen die bewuste keuzes maakten over wat ze wilden doen met hun producten en stand hadden duidelijk een streepje voor. Onder het motto 'less is more' zeg maar...
Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de eerste editie van één vierkante meter en vooral erg trots op de eerste 'lichting' deelnemers die er duidelijk ontzettend veel zin in hebben!

1 opmerking:

  1. Ik vind het nog altijd een hele eer dat ik geselecteerd ben tussen zoveel ander moois !

    BeantwoordenVerwijderen