zaterdag 21 april 2012

Etsy - 's-werelds handgemaakte markt


Dankzij sponsering van Etsy kon de deelname relatief laag worden gehouden, konden we een gratis stikstation aanbieden en blijft er ook nog  iets extra over voor het goede doel
Etsy gelooft in de kracht van micro-economie en ondersteunt mensen om samen de globale economie te hervormen. Een wereld waarin kleine, mini ondernemingen veel impact hebben op de (lokale) economie. Etsy geeft deze economiën zuurstof en maakt zo de wereld een meer eerlijke, meer duurzame en een leukere plaats.

Etsy is opgericht door Rob Kalin begin 2005. Rob, raakte zijn werk als fotograaf, meubelmaker en schilder moeilijk kwijt via de bestaande online-kanalen. Veel te veel andere goederen domineerden de internet markten en er was daar geen of weinig plaats en aandacht voor handgemaakte items. Bedrijving als Rob was, heeft hij dan met 2 vrienden de website ontwikkelt, de code geschreven, de servers geinstalleerd en Etsy leven ingeblazen. Na 3 slapeloze maanden, was de online markt voor handmade een feit. Etsy werd gelanceerd op 18 juni 2005. Nu na nog geen 7 jaar heeft Etsy 14 miljoen leden, meer dan 800.000 actieve winkels en kopers uit meer dan 150 landen.


Maar Etsy is niet enkel een verkoop platvorm voor de kleine ondernemer, ze doen meer door hun leden en andere gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen op evenementen. Op een etsy lab kan je van een nieuwe techniek proeven, van zeefdrukken tot boekbinden en breien; of meer leren over marketing, branding of product-fotografie. Ook organiseren en ondersteunen zij lokale evenementen zoals 1m². Naast iets te leren kan je tegelijkertijd op deze events contacten leggen met andere creatievelingen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten